Szakiskolákba való felvételizés és BEIRATKOZÁS 2017/2018

idegennyelvismereti vizsgák ütemezése

Május 1819.
A beiratkozási lap mellékletének kiadása azoknak a tanulóknak, akik nyelvpróbákon szándékoznak részt venni.

Május 2223.
A nyelvismereti próbákra való beiratkozás.

Május 2427.
Az idegennyelv-ismereti vizsgák lebonyolítása.

Május 29.
A vizsgák eredményeinek kifüggesztése, valamint fellebbezések benyújtása a módszertan által előírt esetekben.

Május 31.
A fellebbezések utáni végleges eredmények kifüggesztése, ezeknek a tanfelügyelőségekre való felterjesztése.

Június 12.
A beiratkozási lap kitöltött mellékletének visszakérése a nyelvismereti próbákat szervező iskoláktól.

Június 7.
A nyelvismereti próbákon részt vett tanulók leadják a beiratkozási lap kitöltött mellékletét a saját általános iskolájukban.

 

A szakiskolákba való beiratkozás – első forduló

Előrehozott iratkozási időszak

Június 12–13.
Az általános iskolák titkárságai kitöltik és kiadják – a tanulók és szülők kérésére – a szakiskolai iratkozási lapokat. Amennyiben a diák nyelvismereti próbákon vett részt, a titkárság kiadja a beiratkozási lap idegennyelvismereti mellékletét is.
Beiratkozás az előválogatási próbákat szervező szakiskolákba.

Június 14–15.
Az előválogatási próbák lebonyolítása az érintett oktatási intézményekben.

Június 15.
Az előválogatási próbák eredményeinek kifüggesztése. Amennyiben az előválogatási próba után a jelentkezők száma nagyobb a jóváhagyott helyek számánál, akkor az iskoláknak pontosítaniuk kell, hogy a rangsor a felvételi próba után lesz végleges.

Június 15–16.
A szakiskolai előválogatáson elutasított jelentkezők iratkozási lapjainak a kivétele. Amennyiben a jelentkező több opciót jelölt be az iratkozási lapján, nem kell kivegye a dokumentumot, mivel jelentkezőnek számít a többi bejelölt szaknál is.

Július 3.
A megyei felvételi bizottság átküldi a szakiskolai osztályokat indító középiskoláknak a VIII. osztályos tanulók listáját az V-VIII. osztály átlagával és az Országos Értékelés eredményeivel.
Nem előrehozott iratkozási időszak

Július 3–6.
Az általános iskolák titkárságai kitöltik és kiadják – a tanulók és szülők kérésére – a szakiskolai iratkozási lapokat. Amennyiben a diák nyelvismereti próbákon vett részt, a titkárság kiadja a beiratkozási lap idegennyelvismereti mellékletét is.

Július 3–7.
A szakiskolai oktatásba való beiratkozási űrlap kitöltése.

Július 7.
A szakiskolai felvételire jelentkezők listájának aktualizálása és kifüggesztése. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nagyobb a jóváhagyott helyek számánál, akkor kihirdetik a felvételi próba szervezésével kapcsolatos információkat is. (időpont, hely, szükséges dokumentumok, stb.)

Július 10.
A felvételi próba lebonyolítása.

Július 11.
A felvételi próba eredményeinek kihirdetése a próbát szervező középiskolák székhelyén. A fellebbezések benyújtása ott, ahol az eljárás lehetővé teszi.

Július 12.
A felvételi próba végleges, fellebbezések utáni eredményeinek kifüggesztése.

Július 13.
A Megyei Felvételi Bizottság hitelesíti a szakiskolai osztályokba bejutott jelentkezők listáját, és átküldi a középiskoláknak. A szakközépiskolák kifüggesztik a szakiskolai osztályokba bejutott és elutasított jelentkezők listáját a szakiskolai felvételi média csökkenő sorrendjében.

Július 13–17.
A szakiskolai osztályokba bejutott jelentkezők leteszik a beiratkozási iratcsomót a középiskoláknál, ahova bejutottak.
A szakiskolai felvételin elutasított jelentkezők kiveszik a szakiskolai iratkozási lapjukat a középiskoláktól. Az első beiratkozási fordulón visszautasított diáknak lehetősége lesz jelentkezni a második beiratkozási fordulóján, illetve a líceumokba való beiratkozás második fordulóján.    

Július 24.
Kifüggesztik a szakiskolába beírt jelentkezők végleges listáját.
A középiskolák átküldik a megyei felvételi bizottságnak a szakiskolai osztályokba beírt jelentkezők végleges listáját, valamint kifüggesztik az első forduló után szabadon maradt szakiskolai helyek listáját.

 

A szakiskolákba való beiratkozás – Második forduló

Augusztus 29–31.
Az általános iskolák titkárságai kitöltik és kiadják – a szakiskolai felvételi második fordulójára induló tanulók és szülők kérésére – a szakiskolai iratkozási lapokat. Amennyiben a diák nyelvismereti próbákon vett részt, a titkárság kiadja a beiratkozási lap idegennyelvismereti mellékletét is.
Beiratkozás az előválogatási próbákat szervező szakiskolák üresen maradt helyeire. (15 óráig)

Augusztus 31.
A szakiskolai előválogatási próbákra jelentkezők listájának a kifüggesztése. Az előválogatási próbákkal kapcsolatos információk közzététele 17 óráig. (időpont, hely, szükséges dokumentumok stb.)

Szeptember 1.
Az előválogatási próbák lebonyolítása az érintett oktatási intézményekben.

Szeptember 4.
A szakiskolai előválogatáson elutasított jelentkezők iratkozási lapjainak a kivétele. Amennyiben a jelentkező több opciót jelölt be az iratkozási lapján, nem kell kivennie a dokumentumot, mivel jelentkezőnek számít a többi bejelölt szaknál is.
Szeptember 4–5.
A szakiskolai oktatásba való beiratkozási űrlap kitöltése az első forduló után megmaradt helyekre, azon iskolák esetében, ahol nem szerveznek előválogatási próbákat.
A szakiskolai felvételire jelentkezők listájának aktualizálása és kifüggesztése. Abban az esetben, ha a jelentkezők száma nagyobb a jóváhagyott helyek számánál, akkor kihirdetik a felvételi próba szervezésével kapcsolatos információkat is. (időpont, hely, szükséges dokumentumok stb.)

Szeptember 6.
A felvételi próba lebonyolítása.
A felvételi próba eredményeinek kihirdetése a próbát szervező középiskolák székhelyén, valamint a végleges beiratkozási média kiszámolása.
A szakközépiskolák kifüggesztik a szakiskolai osztályokba bejutott és elutasított jelentkezők listáját a szakiskolai felvételi média csökkenő sorrendjében.
A szakiskolai osztályokba bejutott jelentkezők leteszik a beiratkozási iratcsomót a középiskoláknál, ahova bejutottak.
A szakiskolai felvételin elutasított jelentkezők kiveszik a szakiskolai iratkozási lapjukat a középiskolákból.

Szeptember 7–8.
A Megyei Felvételi Bizottság újraosztja azokat a diákokat, akik egyáltalán nem jelentkeztek, vagy nem sikerült bejutniuk egyik fordulón sem, illetve akik lekésték a beiratkozási módszertan által előírt dátumokat.

Szeptember 11.
Aktualizálják és kifüggesztik a szakiskolába beírt jelentkezők végleges listáját.

 

A beiratkozáshoz szükséges IRATOK:

  1. Beiratkozási kérvény;
  2. Személyazonossági igazolvány és keresztlevél hitelesített másolata;
  3. Az V-VIII. osztályos anyakönyvi kivonata, amelyben a négy iskolaév átlaga szerepel;
  4. Orvosi igazolás.